Luka Komidar
doktor znanosti, docent za psihološko metodologijo
20. maj 1977, Maribor

Biografija

Študij na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani je zaključil leta 2002 z diplomsko nalogo z naslovom Vpliv teksture predmeta, teksture podlage in višine v vidnem polju na zaznavanje pospešenosti gibanja predmeta v globini. Leta 2007 je doktoriral na Oddelku za psihologijo (FF, UL) z delom Medosebne razlike v nalogah vidnega zaznavanja: kognitivni in osebnostni dejavniki.

Delovne izkušnje

Kot študent je od jeseni 2001 do septembra 2003 delal kot raziskovalec na področju tržnega raziskovanja in sicer sprva v podjetju Gral-Iteo, nato pa v podjetju Aragon.

Od oktobra 2003 do aprila 2007 je bil zaposlen kot mladi raziskovalec na Katedri za psihološko metodologijo Oddelka za psihologijo. V naziv asistenta za psihološko metodologijo je bil prvič izvoljen leta 2004, v naziv docenta za psihološko metodologijo pa leta 2016.

Pedagoško delo

Vaje pri predmetih: - Metodologija psihološkega raziskovanja - Opisna statistika - Osnove merjenja v psihologiji

Raziskovalno delo

  • psihofizika
  • vidno zaznavanje: zaznavanje gibanja (pospešenosti); integracija globinskih virov informacij; vpliv pozornosti in očesnih premikov na zaznavanje gibanja, reprezentacijski premik
  • povezava med psihofiziko in diferencialno psihologijo (med natančnostjo, hitrostjo ipd. reševanja psihofizikalnih nalog in kognitivnimi dejavniki (merami hitrosti mentalnega procesiranja, splošne psihometrične inteligentnosti, faktorjem prostorske predstavljivosti) ter nekaterimi osebnostnimi lastnostmi)

Članstva v strokovnih združenjih

Društvo psihologov Slovenije

Psihološka obzorja (glavni in odgovorni urednik)

Izbrane publikacije

COBISS

Kontaktni podatki

Govorilne ure   torek, 12:00 - 13:30
Kabinet   122
Telefon   + 386 1 241 1184
e-pošta   luka.komidar@ff.uni-lj.si