Luka Komidar
doktor znanosti, docent za psihološko metodologijo
20. maj 1977, Maribor

Biografija

Študij na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani je zaključil leta 2002 z diplomsko nalogo z naslovom Vpliv teksture predmeta, teksture podlage in višine v vidnem polju na zaznavanje pospešenosti gibanja predmeta v globini. Leta 2007 je doktoriral na Oddelku za psihologijo (FF, UL) z delom Medosebne razlike v nalogah vidnega zaznavanja: kognitivni in osebnostni dejavniki.

Delovne izkušnje

Kot študent je od jeseni 2001 do septembra 2003 delal kot raziskovalec na področju tržnega raziskovanja in sicer sprva v podjetju Gral-Iteo, nato pa v podjetju Aragon.

Od oktobra 2003 do aprila 2007 je bil zaposlen kot mladi raziskovalec na Katedri za psihološko metodologijo Oddelka za psihologijo. V naziv asistenta za psihološko metodologijo je bil prvič izvoljen leta 2004, v naziv docenta za psihološko metodologijo pa leta 2016.

Pedagoško delo

Vaje pri predmetih: - Metodologija psihološkega raziskovanja - Opisna statistika - Statistično zaključevanje - Osnove merjenja v psihologiji

Raziskovalno delo

  • psihofizika
  • vidno zaznavanje: zaznavanje gibanja (pospešenosti); integracija globinskih virov informacij; vpliv pozornosti in očesnih premikov na zaznavanje gibanja, reprezentacijski premik
  • povezava med psihofiziko in diferencialno psihologijo (med natančnostjo, hitrostjo ipd. reševanja psihofizikalnih nalog in kognitivnimi dejavniki (merami hitrosti mentalnega procesiranja, splošne psihometrične inteligentnosti, faktorjem prostorske predstavljivosti) ter nekaterimi osebnostnimi lastnostmi)
  • razvoj in priredbe psiholoških testov
  • alternativni pristopi k merjenju v psihologiji (igrifikacija, navidezna resničnost)

Članstva v strokovnih združenjih

Društvo psihologov Slovenije

Psihološka obzorja (glavni in odgovorni urednik)

Izbrane publikacije

COBISS

Kontaktni podatki

Kabinet   122
Telefon   + 386 1 241 1184
e-pošta   luka.komidar@ff.uni-lj.si
Spletna stran   http://psy.ff.uni-lj.si/Katedre/psimet/