Obvestila za študente rednega magistrskega študija
1. letnik | 2. letnik

Mentorstvo za magistrske naloge
Andreja Avsec, 17. 11. 2017

Ker sem trenutno mentorica osmim magistrskim študentom, do maja 2018 ne sprejemam dodatnih mentorstev. Hvala za razumevanje.

Seminar iz Uporabne psihometrije - 1.12.2107
Anja Podlesek, 15. 11. 2017

1.12. bo imela skupina B (pri Anji Podlesek) seminar od 8.50 do 11.20, skupina A (pri Gregorju Sočanu) pa od 11.20 do 13.50.

Dostop do baz PsycBOOKS in PsycTESTS
Milena Vukić, 8. 11. 2017

Dostop do baz PsycBOOKS in PsycTESTS je omogočen le do 31. 12. 2017. Po tem datumu ju zaradi poteka licencece ne bo več možno uporabljati.
Priporočamo, da do takrat dobro izkoristite možnost dostopa.

Rok za oddajo gradiv za obravnavo na decembrski seji oddelka
Nives Kolarič, 8. 11. 2017

Pozdravljeni,

v kolikor želite, da bi bila prijava magistrske teme obravnavana na decembrski seji Oddelka, jo morate predložiti najkasneje do petka,1. 12. 2017 do 9.00 ure. Prijav magistrskih tem, ki bodo prispele po tem datumu, žal ne bomo mogli vključiti v gradivo za decembrsko sejo. Omenjeni datum velja tudi za ostalo gradivo, za katerega želite, da bo obravnavano na tej seji.

Lep pozdrav,

Tajništvo Oddelka za psihologijo

Možnost opravljanja psihološke študijske prakse
Eva Boštjančič, 6. 11. 2017

SŽ-ŽIP d.o.o. (Železniško invalidsko podjetje)

Enota podjetja, kjer dela psiholog, se predvsem ukvarja s promocijo zdravja za zaposlene na delovnem mestu in izven. Ker imamo tudi fitnes središče, delo zajema tudi koordiniranje tega središča, promocijo, razvoj kompetenc naših športnih trenerjev, osnove športne psihologije, veliko zdravstvene psihologije in s prihodnjim letom tudi svetovanje in motiviranje naših strank (vadečih) za vadbo.

V prihodnjem letu bi lahko na študijsko prakso sprejeli 2 študenta psihologije.

Kontakt: Asja Samec, psihologinja (asja.samec@gmail.com)

prof. V. Bucik - GOVORILNE URE
Valentin Bucik, 5. 11. 2017

Drage kolegice, dragi kolegi,
v ponedeljek, 6. novembra 2017, imamo ob 10:00 sejo Sveta oddelka, pa moram zato GU prestaviti. Predlagam naslednji dan, torek, od 11:30 naprej (ali pa po e-pošti). HVala za razumevanje in lep pozdrav!
red. prof. dr. Valentin Bucik

Dostop do baz PsycBOOKS in PsycTESTS
Milena Vukić, 13. 10. 2017

Dostop do baz PsycBOOKS in PsycTESTS je omogočen le do 31. 12. 2017. Po tem datumu ju zaradi poteka licencece ne bo več možno uporabljati.
Priporočamo, da do takrat dobro izkoristite možnost dostopa.

Začetek predavanj in seminarjev s področja organizacijske psihologije
Eva Boštjančič, 28. 9. 2017

Pozdravljeni!

Zaradi obvezne službene odsotnosti se bodo vsa predavanja, ki jih izvajam, začela v tednu od 4. decembra 2017. Da bomo lahko obravnavali vse predvidene vsebine, bodo potekala po štiri pedagoške ure skupaj (že načrtovano v vašem urniku). 

PSIHOLOGIJA ORGANIZACIJSKE DINAMIKE (modul PSIHOLOGIJA ZAPOSLENIH, ORGANIZACIJ in SISTEMOV) - kratko uvodno srečanje (obvezno za vse prijavljene k predmetu) bo že v petek, 6. 10. ob 11.30. Tema pogovora: Predstavitev izbranega izvajalca ter urnik izvedbe.

ORGANIZACIJSKA PSIHOLOGIJA - SEMINAR bo potekal na začetku (od 2. 10. dalje) preko komunikacije na e-izobraževanju, od 4. 12. dalje pa za obe skupini ob četrtkih od 7.10 do 8.50 dalje (2 pedagoški uri).

ORGANIZACIJSKA PSIHOLOGIJA - PREDAVANJA, bodo potekala od 6. 12. dalje ob sredah od 13.00 do 16.20 (najprej v 02A, nato v Rimljanki) - v obsegu 4 pedagoških ur.

KARIERNI RAZVOJ ZAPOSLENIH (modul PSIHOLOGIJA ZAPOSLENIH, ORGANIZACIJ in SISTEMOV) - predavanja in seminar bo potekal ob četrtkih od 7. 12. dalje od 8.50 do 12.10 (4 pedagoške ure). Seminarski del boste lahko začeli pripravljati že v oktobru. Uvodna “ura” z navodili (izbira teme seminarske naloge, način dela, urnik za predstavitve seminarjev…) bo v obliki ppt predstavitve dostopna na e-izobraževanju konec prihodnjega tedna.

Hvala za vaše razumevanje!

Lep pozdrav, Eva

Uvodno srečanje pri seminarju Razvojnopsihološke teorije
Mojca Poredoš, 26. 9. 2017

Pozdravljeni! Uvodno srečanje pri seminarju Razvojnopsihološke teorije bo v torek, 3. 10. 2017, ob 13. uri v predavalnici 02A. Uvodno srečanje bo izvedeno v 1 skupini.

Eva Boštjančič - službena odsotnost od 1. 9. do 1. 12.
Eva Boštjančič, 27. 8. 2017

Pozdravljeni!

Zaradi službene odsotnosti govorilne ure v prihodnjih treh mesecih odpadejo. Bom pa dosegljiva po e-pošti ter občasno tudi na mojem skype naslovu.

V primeru, da želite oddati poročilo o opravljeni psihološki študijski praksi na področju psihologije dela, vas prosim, da oddate natisnjeno poročilo in oceno doseženih kompetenc v predalček v tajništvu oddelka, hkrati pa skenirano pošljete tudi na moj e-naslov.

Za vse mentorirance sem, seveda tudi v času moje odsotnosti iz Ljubljane, dosegljiva na zgoraj omenjeni način.

Hvala za razumevanje!

Eva

Študijska praksa na kliničnem področju - UKC Ljubljana
Sana Čoderl Dobnik, 1. 2. 2017

Spoštovani,

posredujem vam vabilo kolega Dušana Enove, specialista klinične psihologije iz UKC Ljubljana, pri katerem lahko opravite študijsko prakso na kliničnem področju, vendar je pogoj najmanj 3-mesečna praksa. Zainteresirani se mu javite na elektronski naslov, ki je naveden v obvestilu.

Lepo vas pozdravljam,

Sana Čoderl Dobnik

Spoštovani študenti in študentke,

obveščam vas, da Enota za klinično psihologijo na Interni kliniki UKC Ljubljana sprejme zanesljive, motivirane in vedoželjne študente za opravljanje prakse v okviru kliničnopsihološkega dela s poudarkom na psihofiziološki diagnostiki in terapiji.

Pogoji za prakso:

-interes za klinično psihološko delo z odraslimi pacienti

-odsotnost KIP fobije ( kri, injekcije, poškodbe - pogled na amputirane prste,ipd.)

-trajanje najmanj 3 mesece neprekinjeno

Praksa nudi: -seznanjanje z kliničnopsihološko problematiko različnih internističnih bolezni -hospitacija pri kliničnem delu z bolniki -prisotnost v strokovnih timih

Prosim, da zainteresirani kontaktirate Dušana Enovo, univ. dipl. psih., spec. klin. psih.,vodjo Kliničnopsihološke dejavnosti (dusan.enova@kclj.si).

Praksa Brno
Renata Marčič, 11. 12. 2016

Z Masarykove univerze v Brnu vas vabijo, da si pogledate njihovo spletno stran: www.internship.muni.cz, ki povezuje študente s potencialnimi lokalnimi delodajalci.

Priponka: letak_internship.jpg

Možnost opravljanja psihološke študijske prakse
Eva Boštjančič, 22. 6. 2015

OŠ Ketteja in Murna, Koširjeva 2, Ljubljana v šolskem letu 2015/16 vabi študente, ki bi na šoli v okviru svetovalne službe opravljali študijsko prakso. Na šoli izvajajo vse naloge svetovalne službe, vključno z identifikacijo nadarjenih učencev, testiranjem prvošolcev (odloženo šolanje), karierna orientacija, preventiva, učna pomoč itd. V okviru svetovalne službe poleg psihologa deluje tudi pedagoginja, socialna in specialna pedagoginja.

Kontakt:

psihologinja Mateja Kosovel; mateja.kosovel@guest.arnes.si

Vabilo k objavi v reviji Journal of European Psychology Students (JEPS)
Anja Podlesek, 3. 2. 2015

JEPS is a double-blind, peer-reviewed, open-access journal for psychology students worldwide (http://jeps.efpsa.org). We are looking for a way to reach more students who might be interested in publishing their research articles or literature reviews.

JEPS enforces high publication standards comparable to those of established academic journals. At the same time, we acknowledge that our authors are students and therefore adapt our review process to fit students’ resources. JEPS also publishes replication studies and does not decline manuscripts based solely on the absence of significant effects. With the extensive feedback that we provide, student authors are given insight into the publication process as well as the opportunity to improve their research skills.

For your convenience, we have provided a poster and a few slides here (https://www.dropbox.com/sh/7zjipzvayhnp54l/AADIPcNT_o58TB-S9XdD9ZCsa?dl=0; direct download from Dropbox-folder).

Katharina Brecht
Editor-in-Chief
On behalf of the JEPS Editorial Team
http://jeps.efpsa.org

Evalvacija testov pri seminarju iz Uporabne psihometrije
Anja Podlesek, 14. 10. 2014

Za evalvacijo pri seminarju iz Uporabne psihometrije (ali v druge študijske namene) lahko teste iz oddelčne psihološke testoteke dobite na vpogled v predsobi 129 vsak dan med 8. in 15. uro. Ključe lahko s predloženo študentsko izkaznico ob podpisani izjavi za vstop v testoteko dobite v tajništvu oddelka.

Študijska praksa - klinično področje
Sana Čoderl Dobnik, 15. 9. 2014

Spoštovani študenti in študentke,

obveščam vas, da Nevropsihološka enota na Nevrološki kliniki išče zanesljive, motivirane in vedoželjne študente za opravljanje prakse v okviru kliničnopsihološkega dela s poudarkom na nevropsihološki diagnostiki.

Pogoji za prakso:

-interes za nevro-, kognitivno in klinično psihologijo

-trajanje najmanj 3 mesece neprekinjeno

Praksa nudi:

-seznanjanje z nevrološko in nevropsihološko problematiko različnih nevroloških bolezni

-razumevanje kognitivnih motenj pri nevroloških boleznih

-uvajanje v aplikacijo in vrednotenje nevropsiholoških testov

-hospitacija pri kliničnem delu z bolniki

-prisotnost v strokovnih timih

Prosim, da zainteresirani kontaktirate mag. Sanjo Šešok, univ. dipl. psih., spec. klin. psih.,vodjo Nevropsihološke dejavnosti (sanja.sesok@kclj.si). V kolikor potrebujete dodatne informacije pa se lahko obrnete tudi name.

Lepo vas pozdravljam.

Psihometrična zbirka - Testoteka
Valentin Bucik, 12. 12. 2013

Drage kolegice, dragi kolegi!
Psihometrična zbirka - Testoteka, ki jo vodi Oddelek za psihologijo, je dostopna v preprostoru kabineta 129 ob ponedeljkih in petkih od 13:00 do 15:00 ter ob sredah od 8:00 do 11:00, po vnaprejšnjem dogovoru pa tudi ob drugih terminih.
Dostop do gradiva je mogoč ob pomoči članic in članov Katedre za psihološko metodologijo ali tajništva oddelka.
red. prof. dr. Valentin Bucik
izr. prof. dr. Anja Podlesek
doc. dr. Gregor Sočan
asist. dr. Luka Komidar

Možnost opravljanja psihološke študijske prakse
Eva Boštjančič, 14. 8. 2013

Sem psiholog, zaposlen v svetovalni službi OŠ Brinje Grosuplje. V šolskem letu 2014/15 bomo že 6. leto izvajali projekt ‘Lepo je živet!’, ki se bo izvajal preko delavnic za učence 5. in 6. razredov. Projekt se nanaša na krepitev zdravega načina življenja in preventive proti pitju alkoholnih pijač ter ostalih oblik zasvojenosti. Projekt sestavljajo že pripravljene delavnice za učence 5. in 6. razredov. Projekt vodi šola, pod mentorstvom Inštituta Antona Trstenjaka, izvajajo pa ga prostovoljci, ki so ponavadi študentje.

Če koga zanima neposredno delo z učenci, v razredu, ima odlično priložnost spoznati, če ga tovrstno delo veseli, poleg tega si nabere ogromno izkušenj za lastno delo. Spoznal bo, kako predstaviti določeno temo v razredu, katere socialne igre lahko uporabi pri svojem delu, kako se odzvati na določen problem v skupinski dinamiki, s katerimi vsebinami in metodami krepiti zdrav način življenja in kritičen pogled na droge, ipd.

Vse zainteresirane študente vabim, da mi pišejo na mail: aljosad@gmail.com

Študijska praksa v Vrtcu na Jesenicah
Eva Boštjančič, 13. 10. 2010

Vzgojnovarstvena organizacije Jesenice je javni zavod, ki na območju občine Jesenice izvaja javnoveljavne programe predšolske vzgoje za otroke od dopolnjenega 11. meseca starosti do vključitve v osnovno šolo. V okviru VVO Jesenice deluje tudi svetovalna služba, delo svetovalne službe vodi svetovalna delavka – psihologinja.

Glavni namen dela svetovalne službe je prispevati k zagotavljanju dovolj varnega in spodbudnega okolja za napredek vsakega otroka. Svetovalna služba v vrtcu pomaga in sodeluje z vsemi udeleženci: otroki, starši, strokovnimi delavci, vodstvom vrtca in po potrebi tudi z zunanjimi institucijami. Svetovalna služba v vrtcu si prizadeva, da bi otroke bolj razumevali in se na njihove potrebe ustrezno odzvali.

Študenti, ki jih zanima opravljanje obvezne študijske prakse v VVO Jesenice, se lahko vključijo v vse naloge, ki jih opravlja svetovalna delavka. Spoznali bodo posamezna področja dela svetovalne službe in različne dejavnosti, ki jih svetovalna delavka opravlja. V praksi bodo lahko uporabili in razširili svoje znanje (aplikativne) razvojne psihologije ter pedagoške psihologije. Imeli bodo priložnost seznaniti se z različnimi sistemskimi predpisi in konceptualnimi dokumenti, ki urejajo področje predšolske vzgoje. Seznanili se bodo lahko tudi z delom drugih strokovnih delavcev v vrtcih (vzgojitelji in pomočniki vzgojiteljev) in pobliže spoznali delo in življenje v vrtcu.

Kontaktni podatki:

VVO Jesenice, Cesta Cirila Tavčarja 21, 4270 Jesenice

Svetovalna delavka: Neža Ajdišek, uni. dipl. psih., svetovalka Telefon: 04 58 36 743 (po torkih in petkih) E-mail: neza.ajdisek@vrtci.org ali neza.ajdisek@gmail.com Spletna stran: www.vrtci.org

Informacija o drugostopenjskih programih psihologije na Univerzi v Padovi
Anja Podlesek, 30. 5. 2010

Oddelek za psihologijo v Padovi ponuja nekaj predmetov v angleščini in vabi vse zainteresirane, da si ogledajo ponudbo v priponki.

Priponka: GraduatePsychologyPadova.jpg