Obvestila za študente rednega magistrskega študija
1. letnik | 2. letnik

Govorilne ure pri L. Komidarju
Luka Komidar, 21. 9. 2017

Zaradi odsotnosti govorilne ure v naslednjem tednu (26. 9.) odpadejo.

Govorilne ure po M Svetina v čet. 21. 9 . odpadejo
Matija Svetina, 20. 9. 2017

Zaradi zadržanosti govorilne ure pri M Svetina ta četrtek odpadejo. Govorilne ure po rednem urniku se pričnejo v oktobru; do takrat se za kakršnakoli vprašanja sprosim oglasite na m.svetina@ff.uni-lj.si.

Rok za oddajo gradiv za obravnavo na oktobrski seji oddelka
Nives Kolarič, 19. 9. 2017

Pozdravljeni,

v kolikor želite, da bi bila prijava magistrske teme obravnavana na oktobrski seji Oddelka, jo morate predložiti najkasneje do ponedeljka, 25. 9. 2017 do 9.00 ure. Prijav magistrskih tem, ki bodo prispele po tem datumu, žal ne bomo mogli vključiti v gradivo za oktobrsko sejo. Omenjeni datum velja tudi za ostalo gradivo, za katerega želite, da bo obravnavano na tej seji.

Lep pozdrav,

Tajništvo Oddelka za psihologijo

Delovni koledar Filozofske fakultete za študijsko leto 2017/2018
Klemen Zorman, 18. 9. 2017

Delovni koledar Filozofske fakultete za študijsko leto 2017/2018 je objavljen na podstrani Predmetnik in urnik.

Urnika za zimski semester 2017/2018, 2. stopnja
Klemen Zorman, 13. 9. 2017

Urnika za zimski semester 2017/2018 za drugo stopnjo študija psihologije sta objavljena na strani Magistrski študij, podstran Predmetnik in urnik - redni študij.

Urniki za zimski semester 2017/2018, 1. stopnja
Klemen Zorman, 12. 9. 2017

Urniki za zimski semester 2017/2018 za prvo stopnjo študija psihologije so objavljeni na strani Dodiplomski študij, podstran Predmetnik in urnik - redni študij.

Govorilne ure pri red. prof. dr. D. Kobal Grum
Darja Kobal Grum, 11. 9. 2017

Spoštovani, sporočam, da bom v tem tednu imela govorilne ure v petek, 15. 9. 2017 od 9.30 do 11.00. V naslednjem tednu bom zaradi službene odsotnosti za nujne primere dosegljiva po elektronski pošti. Hvala za razumevanje, red. prof. dr. Darja Kobal Grum

GU - prof. V. Bucik
Valentin Bucik, 10. 9. 2017

Spoštovani, v ponedeljek 11.9.17 imamo ob 10h sejo Sveta oddelka, zato sem prisiljen malo zamakniti čas govorilnih ur. GU bodo predvidoma od 12:00 naprej. Prosim za razumevanje. LP, red.prof.dr. V. Bucik

Govorilne ure
Andreja Avsec, 30. 8. 2017

Govorilne ure v septembru bom imela:
1.9. od 9:00 do 10:30
6.9. od 9:00 do 10:30
11.9 od 8:30 do 10:00

Eva Boštjančič - službena odsotnost od 1. 9. do 1. 12.
Eva Boštjančič, 27. 8. 2017

Pozdravljeni!

Zaradi službene odsotnosti govorilne ure v prihodnjih treh mesecih odpadejo. Bom pa dosegljiva po e-pošti ter občasno tudi na mojem skype naslovu.

V primeru, da želite oddati poročilo o opravljeni psihološki študijski praksi na področju psihologije dela, vas prosim, da oddate natisnjeno poročilo in oceno doseženih kompetenc v predalček v tajništvu oddelka, hkrati pa skenirano pošljete tudi na moj e-naslov.

Za vse mentorirance sem, seveda tudi v času moje odsotnosti iz Ljubljane, dosegljiva na zgoraj omenjeni način.

Hvala za razumevanje!

Eva

NOVO! Poletna čitalnica
Milena Vukić, 26. 6. 2017

KAJ? Skupna dodatna čitalnica, namenjena študiju.
KDAJ? 20. junij - 30. september 2017
PON-ČET 6-21
PET 6-14.30
KJE? Učilnica 325 v 3. nadstropju (nasproti levega dvigala).

Želimo vam uspešen študij.

Študijska praksa na kliničnem področju - UKC Ljubljana
Sana Čoderl Dobnik, 1. 2. 2017

Spoštovani,

posredujem vam vabilo kolega Dušana Enove, specialista klinične psihologije iz UKC Ljubljana, pri katerem lahko opravite študijsko prakso na kliničnem področju, vendar je pogoj najmanj 3-mesečna praksa. Zainteresirani se mu javite na elektronski naslov, ki je naveden v obvestilu.

Lepo vas pozdravljam,

Sana Čoderl Dobnik

Spoštovani študenti in študentke,

obveščam vas, da Enota za klinično psihologijo na Interni kliniki UKC Ljubljana sprejme zanesljive, motivirane in vedoželjne študente za opravljanje prakse v okviru kliničnopsihološkega dela s poudarkom na psihofiziološki diagnostiki in terapiji.

Pogoji za prakso:

-interes za klinično psihološko delo z odraslimi pacienti

-odsotnost KIP fobije ( kri, injekcije, poškodbe - pogled na amputirane prste,ipd.)

-trajanje najmanj 3 mesece neprekinjeno

Praksa nudi: -seznanjanje z kliničnopsihološko problematiko različnih internističnih bolezni -hospitacija pri kliničnem delu z bolniki -prisotnost v strokovnih timih

Prosim, da zainteresirani kontaktirate Dušana Enovo, univ. dipl. psih., spec. klin. psih.,vodjo Kliničnopsihološke dejavnosti (dusan.enova@kclj.si).

Praksa Brno
Renata Marčič, 11. 12. 2016

Z Masarykove univerze v Brnu vas vabijo, da si pogledate njihovo spletno stran: www.internship.muni.cz, ki povezuje študente s potencialnimi lokalnimi delodajalci.

Priponka: letak_internship.jpg

Možnost opravljanja psihološke študijske prakse
Eva Boštjančič, 20. 11. 2015

Povabilo za opravljanje psihološke študijske prakse na EKONOMSKI ŠOLI, Novo mesto:

Zaposlena sem kot profesorica psihologije (ter šolska svetovalna delavka) na srednji šoli (Ekonomska šola Novo mesto). V okviru svojega dodatnega strokovnega dela (napredovanje v nazive) lahko opravljam tudi hospitacije za študente - nastop (pouk psihologije v programih ekonomska gimnazija 3. letnik, ekonomski tehnik 2.letnik, medijski tehnik 3.letnik).

Hkrati lahko študente povabim k sodelovanju na taborih za nadarjene, ki jih organiziram enkrat letno. V preteklosti so nekateri študentje psihologije na omenjenih taborih že nastopili kot prostovoljci - izvajalci delavnic za dijake. Za nas je bila to prijetna popestritev programa, študentom pa ena od praktičnih izkušenj. Možnost za sodelovanje vidim predvsem na področju pedagoške psihologije ter za študente, ki izhajajo z Dolenjske.

Kontakt: klavdija.giodani@gmail.com

Možnost opravljanja psihološke študijske prakse
Eva Boštjančič, 22. 6. 2015

OŠ Ketteja in Murna, Koširjeva 2, Ljubljana v šolskem letu 2015/16 vabi študente, ki bi na šoli v okviru svetovalne službe opravljali študijsko prakso. Na šoli izvajajo vse naloge svetovalne službe, vključno z identifikacijo nadarjenih učencev, testiranjem prvošolcev (odloženo šolanje), karierna orientacija, preventiva, učna pomoč itd. V okviru svetovalne službe poleg psihologa deluje tudi pedagoginja, socialna in specialna pedagoginja.

Kontakt:

psihologinja Mateja Kosovel; mateja.kosovel@guest.arnes.si

Vabilo k objavi v reviji Journal of European Psychology Students (JEPS)
Anja Podlesek, 3. 2. 2015

JEPS is a double-blind, peer-reviewed, open-access journal for psychology students worldwide (http://jeps.efpsa.org). We are looking for a way to reach more students who might be interested in publishing their research articles or literature reviews.

JEPS enforces high publication standards comparable to those of established academic journals. At the same time, we acknowledge that our authors are students and therefore adapt our review process to fit students’ resources. JEPS also publishes replication studies and does not decline manuscripts based solely on the absence of significant effects. With the extensive feedback that we provide, student authors are given insight into the publication process as well as the opportunity to improve their research skills.

For your convenience, we have provided a poster and a few slides here (https://www.dropbox.com/sh/7zjipzvayhnp54l/AADIPcNT_o58TB-S9XdD9ZCsa?dl=0; direct download from Dropbox-folder).

Katharina Brecht
Editor-in-Chief
On behalf of the JEPS Editorial Team
http://jeps.efpsa.org

Študijska praksa - klinično področje
Sana Čoderl Dobnik, 15. 9. 2014

Spoštovani študenti in študentke,

obveščam vas, da Nevropsihološka enota na Nevrološki kliniki išče zanesljive, motivirane in vedoželjne študente za opravljanje prakse v okviru kliničnopsihološkega dela s poudarkom na nevropsihološki diagnostiki.

Pogoji za prakso:

-interes za nevro-, kognitivno in klinično psihologijo

-trajanje najmanj 3 mesece neprekinjeno

Praksa nudi:

-seznanjanje z nevrološko in nevropsihološko problematiko različnih nevroloških bolezni

-razumevanje kognitivnih motenj pri nevroloških boleznih

-uvajanje v aplikacijo in vrednotenje nevropsiholoških testov

-hospitacija pri kliničnem delu z bolniki

-prisotnost v strokovnih timih

Prosim, da zainteresirani kontaktirate mag. Sanjo Šešok, univ. dipl. psih., spec. klin. psih.,vodjo Nevropsihološke dejavnosti (sanja.sesok@kclj.si). V kolikor potrebujete dodatne informacije pa se lahko obrnete tudi name.

Lepo vas pozdravljam.

Psihometrična zbirka - Testoteka
Valentin Bucik, 12. 12. 2013

Drage kolegice, dragi kolegi!
Psihometrična zbirka - Testoteka, ki jo vodi Oddelek za psihologijo, je dostopna v preprostoru kabineta 129 ob ponedeljkih in petkih od 13:00 do 15:00 ter ob sredah od 8:00 do 11:00, po vnaprejšnjem dogovoru pa tudi ob drugih terminih.
Dostop do gradiva je mogoč ob pomoči članic in članov Katedre za psihološko metodologijo ali tajništva oddelka.
red. prof. dr. Valentin Bucik
izr. prof. dr. Anja Podlesek
doc. dr. Gregor Sočan
asist. dr. Luka Komidar

Možnost opravljanja psihološke študijske prakse
Eva Boštjančič, 14. 8. 2013

Sem psiholog, zaposlen v svetovalni službi OŠ Brinje Grosuplje. V šolskem letu 2014/15 bomo že 6. leto izvajali projekt ‘Lepo je živet!’, ki se bo izvajal preko delavnic za učence 5. in 6. razredov. Projekt se nanaša na krepitev zdravega načina življenja in preventive proti pitju alkoholnih pijač ter ostalih oblik zasvojenosti. Projekt sestavljajo že pripravljene delavnice za učence 5. in 6. razredov. Projekt vodi šola, pod mentorstvom Inštituta Antona Trstenjaka, izvajajo pa ga prostovoljci, ki so ponavadi študentje.

Če koga zanima neposredno delo z učenci, v razredu, ima odlično priložnost spoznati, če ga tovrstno delo veseli, poleg tega si nabere ogromno izkušenj za lastno delo. Spoznal bo, kako predstaviti določeno temo v razredu, katere socialne igre lahko uporabi pri svojem delu, kako se odzvati na določen problem v skupinski dinamiki, s katerimi vsebinami in metodami krepiti zdrav način življenja in kritičen pogled na droge, ipd.

Vse zainteresirane študente vabim, da mi pišejo na mail: aljosad@gmail.com

Možnost opravljanja psihološke študijske prakse
Eva Boštjančič, 12. 10. 2011

Materinski dom Maribor je namenjen materam z mladoletnimi otroki, nosečnicam in samskim ženskam, ki so se znašle v trenutni ali dalj časa trajajoči osebni, odnosni, eksistenčni in drugi stiski in nimajo druge možnosti bivanja, ter ob namestitvi potrebujejo strokovno in drugo pomoč. Prostovoljsko delo obsega druženje z uporabnicami in otroki, pomoč pri izvajanju in organizaciji ustvarjalnih delavnic, po potrebi in dogovoru varstvo otrok, učno pomoč in igranje, pomoč pri reševanju zaposlitvenega vprašanja – pisanje prošenj za delo in življenjepisov, preživljanje prostega časa na ustrezen in kvaliteten način. V okviru prakse spremljanje psihologinje pri svetovalnem delu pri reševanju osebnih stisk in težav, težavah v odnosih, pomoč pri vzgoji in skrbi za otroke, delo z otroci z namenom pomoči pri razreševanju njihovih stisk in težav (predšolski otroci, šolski otroci, najstniki). Izvajamo tudi spremstvo in zagovorništvo v institucijah, pomagamo pri samostojnem iskanju zaposlitve in urejanju stanovanjskega vprašanja. Kontakti: 02 623 25 26; 051 260 159 ali info@materinski-dom.si Več informacij: www.csd-mb.si/sl/page/view/MaterinskiDom

Katja Golob, univ.dipl.psih. Materinski dom Maribor

Študijska praksa v Vrtcu na Jesenicah
Eva Boštjančič, 13. 10. 2010

Vzgojnovarstvena organizacije Jesenice je javni zavod, ki na območju občine Jesenice izvaja javnoveljavne programe predšolske vzgoje za otroke od dopolnjenega 11. meseca starosti do vključitve v osnovno šolo. V okviru VVO Jesenice deluje tudi svetovalna služba, delo svetovalne službe vodi svetovalna delavka – psihologinja.

Glavni namen dela svetovalne službe je prispevati k zagotavljanju dovolj varnega in spodbudnega okolja za napredek vsakega otroka. Svetovalna služba v vrtcu pomaga in sodeluje z vsemi udeleženci: otroki, starši, strokovnimi delavci, vodstvom vrtca in po potrebi tudi z zunanjimi institucijami. Svetovalna služba v vrtcu si prizadeva, da bi otroke bolj razumevali in se na njihove potrebe ustrezno odzvali.

Študenti, ki jih zanima opravljanje obvezne študijske prakse v VVO Jesenice, se lahko vključijo v vse naloge, ki jih opravlja svetovalna delavka. Spoznali bodo posamezna področja dela svetovalne službe in različne dejavnosti, ki jih svetovalna delavka opravlja. V praksi bodo lahko uporabili in razširili svoje znanje (aplikativne) razvojne psihologije ter pedagoške psihologije. Imeli bodo priložnost seznaniti se z različnimi sistemskimi predpisi in konceptualnimi dokumenti, ki urejajo področje predšolske vzgoje. Seznanili se bodo lahko tudi z delom drugih strokovnih delavcev v vrtcih (vzgojitelji in pomočniki vzgojiteljev) in pobliže spoznali delo in življenje v vrtcu.

Kontaktni podatki:

VVO Jesenice, Cesta Cirila Tavčarja 21, 4270 Jesenice

Svetovalna delavka: Neža Ajdišek, uni. dipl. psih., svetovalka Telefon: 04 58 36 743 (po torkih in petkih) E-mail: neza.ajdisek@vrtci.org ali neza.ajdisek@gmail.com Spletna stran: www.vrtci.org

Informacija o drugostopenjskih programih psihologije na Univerzi v Padovi
Anja Podlesek, 30. 5. 2010

Oddelek za psihologijo v Padovi ponuja nekaj predmetov v angleščini in vabi vse zainteresirane, da si ogledajo ponudbo v priponki.

Priponka: GraduatePsychologyPadova.jpg